Etapele Implantului Dentar

Etapele Implantului Dentar

Asa cum probabil se cunoaste deja, implantul dentar reprezinta un tratament stomatologic de elective care necesita un timp mai lung si are mai multe etape pana la final. Acestea etape sunt:

Consultatia

Este evident, prima etapa in care medicul specialist implantolog cunoaste pacientul, il examineaza, poarta o discutie preliminara cu acesta despre starea de sanatate orala si generala.

Daca pacientul are o radiografie panoramica este utila in aceasta etapa.

Pentru o consultatie de specialitate va fi nevoie de efectuarea unei tomografii dentare ( tridimensionale) si analize de sange la indicatia medicului specialist implantolog.

Planul de tratament

Aceasta etapa presupune o discutie cu pacientul, in urma rezultatelor analizelor, a tomografiei, etc.., deci in urma consultatiei complete de specialitate.

Acum se stabileste daca e necesar sau nu aditie de os, se stabileste tipul de implant si ce anume mai trebuie facut in urmatoarea etapa.

Pregatirea cavitatii orale

Este etapa in care medicul specialist implantolog realizeaza toate procedurile stomatologice necesare unei igienizari profesionale a cavitatii orale cu scopul de a nu compromite ulterior, in timp, siguranta si fiabilitatea implanturilor dentare inserate.

Vorbim aici despre eventualele extractii dentare a unor dinti compromisi, despre curatarea eventualelor pungi de puroi, de tratarea unei eventuale boli parodontale si nu in ultimul rand de obturarea tuturor cariilor dentare existente in momentul respectiv.

Inserarea implantului dentar

Inserarea implantului dentar este o manevra stomatologica chirurgicala care necesita anestezie locala sau in mod exceptional generala.

Aici distingem doua situatii si anume implantul rapid ( Fast & Fixed) si implantul cu incarcare dupa osteointegrare.

Daca se opteaza pentru implantul rapid atunci in aceeiasi sedinta cu inserarea implantului dentar se realizeaza si coroana dentara provizorie, iar in celalalt caz dupa inserarea implantului dentar se coase gingia si se revine pentru coroana dentara dupa integrarea implantului si vindecarea complete intr-un interval de timp intre 2-4 luni.

Realizarea coroanei dentare

In aceasta etapa se realizeaza efectiv coroana dentara pe implantul dentar.

Asa cum am vazut, coroana dentara provizorie se realizeaza pe loc in cazul implantului dentar Fast & Fixed sau dupa vindecarea implantului dentar cand se realizeaza coroana dentara definitiva.

De mentionat ca si in primul caz va fi nevoie de o revenire la cabinet pentru schimbarea coroanei dentare provizorii cu una permanenta.

Controlul periodic

Medicul specialist implantolog inarmeaza pacientul cu toate informatiile necesare pentru a stii ce conduita de viata sa aiba acesta , cand si de cate ori trebuie sa vina la control pana ce medicul specialis implantolog sa considere ca implantul dentar a fost un succes.

Cabinetul stomatologic dr Vanvore Nicoleta , urmeaza cu rigurozitate aceste etape pe care le traverseaza impreuna cu pacientul in asa fel incat rezultatul final sa fie o bucurie pentru pacient si in acelasi timp o multumire si o mandrie pentru noi. Va asteptam cu drag sa va convingeti.