Implantologie – Implant Dentar

Implantologie – Implant Dentar

Implantul dentar este un dispozitiv (surub) din titan medical pur, care introdus in osul maxilar inlocuieste dintele (dintii) bolnav.

Peste implantul dentar (radacina artificiala) se confectioneaza o lucrare protetica (coroana dentara, punte dentara…etc). Pe implantul dentar se poate atasa aparat ortodontic dentar.
Fixarea implantului dentar in os necesita tratament stomatologic de chirurgie dentara, care se realizeaza cu anestezie partiala sau totala.

Avantajele implantului dentar sunt multiple. Implantul dentar reprezinta o solutie moderna de tratament stomatologic, care ofera o estetica si o functionalitate superioara.

Implantul dentar este singurul tratament stomatologic prin care se obtin dinti separati ca si dintii naturali. Deasemenea conservarea osului si a dintilor adiacenti este tot un avantaj major al implantului dentar. Forta de masticatie creste in cazul implantului dentar, imbunatatind semnificativ masticatia si vorbirea.

Implantul dentar reduce pierderea osoasa, elimina adezivii rezultand dinti si gingii mai sanatoase. Deasemenea implantul dentar nu necesita ingrijire speciala (vezi puntile dentare) si evident ofera un grad mare de confort pe termen lung.

In concluzie desi implantul dentar este usor mai costisitor, tinand cont de confortul pe termen lung, acolo unde este posibil este de departe cea mai buna alegere.

Cabinetul stomatologic Doctor Vanvore Nicoleta are rezultate remarcabile in domeniul implantologiei datorita colaborarii excelente cu unul dintre cei mai buni implantologi din oras.
In ce priveste implanturile dentare, avem deseori bucuria sa le gasim pacientilor nostrtii (din tara si strainatate) solutii terapeutice inteligent alese cu rezultate spectaculoase si costuri finale semnificativ reduse.