Implantul dentar la pacientul cu diabet

Implantul dentar la pacientul cu diabet

Persoanele cu diabet sunt predispuse intr-o masura mai mare la boala numita parodontoza si ca o consecinta , aceasta duce frecvent la pierderea dintilor.

Astfel cei cu diabet ajung destul de des in situatia de a avea nevoie de implant dentar si evident isi pun frecvent intrebarea legitima :

Eu pot sa beneficiez de implantul dentar ?

Raspunsul este categoric DA, insa necesita niste lamuriri pentru o intelegere mai buna.

In primul rand trebuie stiut care sunt riscurile pacientului cu diabet. Acestea sunt legate in principal de vindecarea mai greoaie, posibilitatea crescuta de aparitie a infectiilor si afectiunilor dentare, probleme de osteointegrare ( integrarea implantului in osul maxilar).

Majoritatea , daca nu chiar toate aceste riscuri pot fi drastic diminuate sau reduse la zero prin solutii terapeutice integrate.

In primul rand pacientul cu diabet trebuie sa fie mult mai preocupat de sanatatea si igiena orala tot timpul vietii, nu doar in ce priveste implantul dentar.

Deasemenea trebuie sa aiba o alimentatie care sa nu duca la cresterea glucozei in sange, trebuie sa faca exercitii fizice si evident sa respecte tratamentul dat de medicul curant.

Intr-un cuvant trebuie sa aiba o conduia de viata si terapeutica, in asa fel incat inainte, in timpul si dupa implantul dentar ( perioada de integrare si recuperare), in mod special valorile glicemiei sa fie in limitele impuse de medicul specialist diabetolog.

Evident ca se vor efectua un set de analize si ca medicul specialist implantolog va tine legatura cu medicul curan

In ultima instanta daca e necesar se poate recurge la tehnica PRGF.

Aceasta procedura consta in folosirea unei cantitati din sangele pacientul, care prin centrifugare duce la obtinerea de plasma ce se injecteaza ulterior in zona operata.

Aceasta procedura are ca scop regenerarea tesuturilor, reducerea inflamatiei, eliminarea durerii si in final o vindecare mai rapida.

In concluzie, pacientul cu diabet poate fi optimist in ceea ce priveste inserarea unui implant dentar. Sansele de reusita se apropie semnificativ de cele ale pacientului sanatos

In ce ne priveste pe noi ca si clinica, toate cazurile tratate pana acum au fost un real succes.

Contactati-ne si va veti convinge.