Implantul dentar. Sfaturi si indicatii postoperatorii

Implantul dentar. Sfaturi si indicatii postoperatorii

Este foarte important sa gestionam cat mai bine perioada de dupa interventia chirurgicala de inserarea a unui implant dentar. De felul cum ne ingrijim in aceasta perioada poate depinde succesul intregii operatiuni si a investitiei facute.

Asadar, tinand cont ca inserarea unui implant dentar este o interventie invaziva pot aparea anumite simptome, majoritatea dintre ele considerate normale, cum ar fi : usoare sangerari, usoare vanatai si umflaturi locale, durere si discomfort la deschiderea gurii, etc.

Iata cum putem intervenii pentru a limita aceste neplaceri si a obtine o vindecare rapida si sanatoasa.

In primul rand nu trebuie sa clatim gura imediat dupa operatie ( primele 12 ore), pt a nu rupe cheagurile formate si a provoca sangerari.

Dupa 24 ore e bine sa clatim gura cu solutii antiseptice si calmante cum ar fi apa de gura , ceaiuri de plante ( salvie ), etc.

In cazul umflaturilor este utila folosirea de comprese reci in jur de 15-20 min la interval de 1-2 ore.

Pentru durere folosim un antinflamator, mai putin aspirina care fluidizeaza sangele si poate genera sangerari nedorite.

Deasemenea trebuie evitat efortul fizic, expunerea la soare si baile fierbinti. Fumatul este un factor care incetineste vindecarea. In consecinta este de dorit sa nu se fumeze deloc primele 3-7 zile.

Ce mancam dupa inserarea implantului dentar?

Intr-o perioada cuprinsa intre una si trei luni este indicat ca alimentatia sa fie semilichida , cu alimente moi, usor de mestecat ( daca e posibil nu pe partea proaspatului implant dentar). De evitat alimentele picante, fierbinti, bauturi carbogazoase, lactate,

Igiena orala dupa implantul dentar

Din ziua a doua se pot spala dintii dar cu mare grija, incet, folosind o periuta cu par moale si apa.

Inca vreo 2-3 zile nu folosim pasta de dinti ci clatim cu solutii antiseptice.

In cazul respectarii cu strictete a acestor indicatii, cat mai ales a celor date de medicul dumneavoastra implantolog care v-a operat, totul va decurge normal si fara probleme.

Daca totusi apar situatii neprevazute sau anormale ( sangerari abundente, umflaturi suplimentare, dureri, etc), trebuie contactat medicul implantolog.

La pacientii nostri carora le acordam o atentie deosebita in 99% din cazuri vindecarea a decurs perfect.

Daca aveti orice problema din zona stomatologica va asteptam sa ne cunoasteti ( vezi Recenzii) si sa va tratam cum trebuie.