Scoaterea nervului (omorarea nervului)

In anumite situatii cum ar fii cariile profunde, durerile dentare lucrari protetice din ceramica (portelan) se impune scoaterea (omorarea nervului).
Dupa scoaterea nervului dintele sau maseaua devin deobicei fragili, casanti si se pot rupe mai usor.

De remarcat ca scoaterea (omorarea nervului) nu inseamna implicit omorarea dintelui. Dintele ramane activ si functional doar ca nu este sensibil la stimuli. Scoaterea (omorarea nervului) se realizeaza printr-o interventie pe canalul radicular cu sau fara anestezie.

Devitalizarea dintelui (scoaterea nervului) este considerata singura „manevra oarba” din stomatologie unde conteaza indemanarea unui dentist (stomatolog) bun.
Decizia in ce priveste scoaterea (omorarea) nervului ii revine medicului dentist (stomatolog) care trebuie sa explice pacientului pentru a cadea de acord.

In ceea ce priveste pretul, scoaterea (omorarea) nervului se realizeaza la preturi relativ mici. Aceasta manevra stomatologica se mai numeste si pulpectomie si tine de endodontie ca ramura a stomatologiei.

Cabinetul nostru stomatologicCabinetul nostru stomatologic urmareste doua aspecte legate de scoaterea (omorarea) nervului si anume:realizarea pulpectomiei numai daca este neaparat necesar si efectuarea acestei manevre corect si cat mai confortabil pentru pacient.