Ortodontie

Ortodontie

Ortodontia este o ramura a medicinei dentare (stomatologie) ce se ocupa cu diagnosticarea, prevenirea si tratamentul pozitionarii incorecte a dintilor pe arcada, raportat la armonia si estetica faciala.

Pentru corectarea acestor defecte in stomatologie se folosesc aparatele ortodontice. De retinut ca netratarea la timp a acestor probleme stomatologice , poate duce la boli gingivale, distructii osoase, probleme ale articulatiei temporo-mandibulare, carii si chiar pierderi dentare.

Cabinetul stomatologic Dr. Vanvore Nicoleta, prin medicii dentisti (stomatologi) recomanda tratamentul stomatologic cu ajutorul aparatului dentar inca din copilarie.

Obiceiuri vicioase ca suptul degetului sau biberonului, suptul buzei, pozitionarea limbii intre arcade, pot avea efecte nedorite asupra pozitiei dintilor dar si asupra dezvoltarii osoase. Aparatele dentare pentru copii mici inlatura obiceiurile nedorite si corecteaza pozitia dintilor si relatia dintre arcadele dentare.

In jurul varstei de 6-7 ani primii molari si incisivi permanenti sunt erupti si pot fi evaluate eventualele modificari. Se pot utiliza aparate dentare fixe sau mobile in functie de situatie, urmarindu-se alinierea dentara, dezvoltarea osoasa armonioasa si ghidarea eruptiei dintilor permanenti.

De la varsta de 11-12 ani medicul dentist (stomatolog) recomanda aparatele dentare fixe (cand copilul are toti dintii permanenti), vizibile sau mai putin vizibile. In ce priveste tratamentul stomatologic ortodontic la adulti, de remarcat ca nu exista limita de varsta ci doar conditia ca pacientul sa aiba o dantura suficient de sanatoasa si ingrijita.

Aparatele dentare fixe sunt formate dintr-un numar de dispozitive lipite fiecare pe cate un dinte (breket) si legate intre ele printr-o sarma metalica (arc). Acestea se regleaza periodic in functie de deplasarea dintilor. Aparatele ortodontice fixe sunt realizate dintr-o gama larga de materiale si pot fi pozitionate atat pe fata exterioara a dintilor (vestibulara) cat si pe fata interioara a dintilor (superior-palatinala si inferior-linguala).Tratamentul dureaza in medie de la cateva luni pana la 3 ani.

Cabinetul stomatologic Dr. Vanvore Nicoleta prin medicul dentist (stomatolog) ortodont realizeaza tratamente stomatologice ortodontice cu un grad inalt de dificultate si cu rezultate deosebite la pacienti de orice varsta.

De asemenea insistam pe necesitatea efectuarii preventive a controlului stomatologic (mai ales la copii) si va asteptam cu drag pentru a confirma zambetul dumneavoastra frumos sau, in caz contrar pentru a vi-l reda in cel mai scurt timp.