Dinti de portelan (dinti ceramica)

Prin dinti de portelan intelegem o lucrare protetica dentara (coroana dentara, punte dentara, proteza dentara) realizata din materiale ceramice.
Dintii de portelan au calitate superioara fata de dintii din materiale acrilice. Astfel, dintii de portelan (coroana dentara ceramica, punte sau proteza dentara ceramica) sunt mai rezistenti la uzura, pastrand in timp miscarea naturala a maxilarului.

Dintii de portelan spre deosebire de dintii de acrilat nu pot fi lipiti chimic. La pacientii cu proteza dentara ceramica (dinti de portelan), inlocuirea se va face tot cu o proteza dentara ceramica.

O lucrare protetica dentara (proteza, coroana, punte, etc.) din portelan (ceramica) realizata de un medic dentist bun si ingrijita corespunzator rezista in jur de 20 de ani. Dintii de portelan sunt mai predispusi la ciobire, fisurare sau fracturare.

Protezele dentare din material ceramic (portelan) nu se recomanda pacientilor cu bruxism (tendinta de a strange din dintii). Pretul dintilor de portelan este mai mare decit la dintii acrilici dar avantajele estetice (culoare, aspect) si rezistenta in timp ii recomanda de departe.

Atat puntea dentara, coroana dentara din material ceramic (portelan) cat si dintii imbracati in portelan precum si proteza dentara din ceramica (portelan) sunt din punct de vedere estetic foarte aproape de aspectul dintilor naturali.

In cabinetul nostru la toate etapele de probe pentru lucrarile dentare (proteze, coroane, punti, etc.) realizate atat din material ceramic (portelan) cat si din alte materiale (acrilice, compozite, etc.), alaturi de medicul dentist (stomatolog) este prezent intotdeauna si tehnicianul dentar.