Aparate ortodontice dentare

Aparate ortodontice dentare

Aparatul ortodontic dentar, pune presiune constanta pe dinti pentru ca in timp sa se produca repozitionarea lor corecta pe arcada.
Aceste aparate ortodontice dentare sunt montate doar de medicul dentist (stomatolog) ortodont, specializat in ortodontie ca ramura a stomatologiei.

Aparatele dentare pot fi fixe, mobile si mobilizabile.

Aparatele dentare fixe sunt cele care raman lipite pe dinti (bracket) pana la sfarsitul tratamentului (1-3 ani) (vezi poza ortodontie)

In functie de locul unde sunt montate, aparatele dentare pot fi linguale sau vestibulare.

Aparatele dentare linguale sunt cele care sunt pozitionate pe suprafata interioara a dintilor (ex: aparatul dentar Incognito si Invisalign).

Aparatele dentare vestibulare sunt cele care se monteaza pe exteriorul dintilor – aparatul dentar Damon

Aparatele dentare fixe folosesc brackets din metal, ceramica, safir si aur in functie de tip (vestibular sau lingual) si de preferinta pacientului. Acestea pot fi montate inclusiv pe implanturile dentare.

Aparatele dentare mobile sunt recomandate copiilor si nu se poarta permanent. Acestea sunt realizate in laboratorul de tehnica dentara pe baza amprentei personale.

Aparatele dentare mobilizabile pot fi si ele indepartate ca si cele mobile. Se folosesc mai rar in prezent.

Tratamentele ortodontice care presupun purtarea aparatelor ortodontice dentare se intind pe durate de la cateva luni pana la cativa ani. Periodic (2-3 saptamani) se revine la medicul dentist specialist ortodont pentru reglarea aparatului ortodontic dentar.

Deasemenea un medic dentist ortodont bun este garantia succesului tratamentului ortodontic, a usurintei si a confortului purtatii aparatului ortodontic dentar.

Tratamentul ortodontic cu ajutorul aparatului ortodontic dentar nu este ieftin, pretul mic nefiind un atu, insa de cele mai multe ori pretul aparatului ortodontic dentar si al intregului tratament ortodontic se poate esalona in rate.

Aparatul ortodontic dentar poate fi purtat de la 11-12 ani fara limita superioara a varstei.
In cabinetul nostru stomatologic am cautat sa oferim aparate ortodontice dentare de calitate la preturi mici .