Controlul periodic la medicul dentist (stomatolog)

Controlul periodic la medicul dentist (stomatolog)

Cabinetul stomatologic este de cele mai multe ori o destinatie de forta majora sau de urgenta.
Paradoxal insa, daca vrem sa evitam cabinetul stomatologic in situatiile neprevazute (urgente stomatologice), trebuie sa-l vizitam periodic.
Trebuie sa tratam medicul dentist (stomatolog), ca pe un prieten pe care il vizitam acasa (la cabinetul stomatologic).

Cat de des ar trebui sa vizitam cabinetul stomatologic pentru controlul de rutina?

Literatura de specialitate si majoritatea medicilor dentisti (stomatologi) recomanda o vizita la dentist odata la sase luni (respective de doua ori pe an), in situatiile normale.
In cazurile particulare: boala parodontala, tratamente in evolutie, gingivita,…etc, medicul stomatolog recomanda o frecventa mai mare a vizitelor in cabinetul stomatologic.

De ce este necesara vizita regulata la stomatolog si controlul regulat al cavitatii orale?

Este evident ca evaluarea periodica a starii de sanatate orala de catre medicul dentist, ajuta la depistarea in stadii incipiente a diferitelor afectiuni stomatologice si tratarea acestora dupa caz.
In acest sens un medic stomatolog bun, dupa un examen amanuntit cu aparatura perfomanta din cabinet va fi in masura sa depisteze eventuale carii incipiente, un inceput de boala parodontala, o gingivita incipient, tartru, bruxism, igiena necorespunzatoare, halena…,etc.
In acest fel medicul dentist va putea face recomandari, va oferi sfaturi de conduita stomatologica care ar putea remedia situatia.
Daca se impun tratamente acestea vor fi cu costuri( bani, suferinta, energie, timp), de departe, mult mai mici.

Din alt punct de vedere, vizita regula la dentist mai are si un rol motivational si de confort psihic, stiindu-te la zi cu sanatatea orala.
In felul acesta, cabinetul stomatologic , devine aliatul si prietenul tau in lupta cu bolile de dinti.
Statistic, putin peste 5% dintre romani merg regulat la stomatolog si asta se reflecta in multitudinea si gravitatea bolilor din sfera stomatologica. In Romania 85% din afectiunile stomatologice pot fi prevenite.

Fii responsabil si investeste in preventia stomatologica.

Cabinetul stomatologic dr Vanvore Nicoleta din Timisoara este si va ramane prietenul tau si nu doar la nevoie.
Hai sa ne vedem macar de 2 ori pe an.Vei castiga pe termen lung.