Lucrari protetice dentare din zirconiu

Zirconiu, de fapt, oxidul de zirconiu este un mineral cu densitate foarte mare asemanator cu diamantul, bioinert, deci nu afecteaza tesuturile.
Lucrari protetice dentare pe suport din zirconiu (lucrari din zirconiu) prezinta o soliditate timp de zeci de ani.

Zirconiu si deci implicit lucrarile de zirconiu suporta forte masticatorii mari si uzura zilnica fara a se fractura.
De asemenea lucrarile dentare pe zirconiu ofera din punct de vedere estetic o trasluciditate asemanatoare dintiilor naturali si pot fi colorate in nuanta dorita.

O alta calitate a protezelor dentare din zirconiu este absenta coroziunii astfel ca reactiile gingivale din jurul margini coroanelor metalo-ceramice nu mai apar. De asemenea dintii acoperiti cu lucrarii de zirconiu pot fi pastrati vitali (fara a se scoate nervul).

Lucrari protetice (coroane dentare din zirconiu) sunt mai usoare decat cele pe suport metalic. Zirconiu este bioinert si biocompatibil deci riscul de alergie in cazul lucrarilor pe zirconiu este zero.

De asemenea, zirconiu fiind inert termic, variatiile termice nu sunt transmise pulpei dentare. Implanturile din zirconiu elimina complet metalul obtinandu-se lucrari protetice dentare din zirconiu de o calitate ireprosabila.

Structura interna a lucrarilor de zirconiu este realizata pe computer ceea ce asigura o precizie garantata.
Singurul dezavantaj al lucrarilor protetice dentare din zirconiu il reprezinta pretul care insa este justificat de pretul zirconiului si a tehnologiei moderne de prelucrare.