Implant dentar sau Punte dentara?

Implant dentar sau Punte dentara?

Dental Implants from Thedental Implantcenterlv on Vimeo.

Aceasta alegere trebuie facuta impreuna cu un stomatolog (dentist) bun, care in functie de sanatatea orala (igiena, starea osului, gradul de paradontoza …etc) va recomanda o solutie.

Puntea dentara este ca un pod intre doi dinti sanatosi (fara carii, paradontoza, .. etc). Puntea dentara nu necesita interventie chirurgicala, are un cost mediu, o estetica buna si o durata de executie a tratamentului stomatologic relativ scurta.

Pe de alta parte puntea dentara necesita slefuirea dintilor sanatosi vulnerabilizandu-i semnificativ (fata de carii, sensibilitate cald/rece….etc), si poate necesita schimbare periodica. Neinlocuirea dintelui lipsa produce in timp un spatiu la nivelul gingiei prin absorbtia osului.

Atunci cand dintele nu are o radacina stabila implantul dentar este o solutie. Implantul dentar este practic o radacina noua din titan sau zirconiu. (Vezi foto chirurgie orala)

Pe implantul dentar ca suport se realizeaza coroane dentare, punti dentare si alte tipuri de lucrari dentare.
Trebuie facut distinctie intre implantul dentar ce reprezinta ”radacina dintelui” si coroana dentara sau lucrarea protetica dentara de deasupra din ceramica (portelan) sau zirconiu.

Implantul dentar se realizeaza de catre medicul dentist implantolog. Zvonurile despre respingerea implantului dentar sunt pure speculatii. Rata de succes pentru un implant dentar este de peste 95-97% dupa 5 ani.

Un eventual esec al implantului tine de nealegerea unui dentist bun (respectiv implantolog bun) de colaborarea defectuoasa in timp cu acesta si de nerespectarea igienei bucale corecte. Implanturile dentare odata introduse in os necesita o perioada de timp pentru a se integra.

Implantul dentar ieftin sau la pret mic nu este cea mai potrivita alegere. In general implanturile dentare au preturi ridicate justificabile de altfel, fiind un tratament stomatologic de electie.
Se observa o crestere a popularitatii si a increderii in implantul dentar. Din pacate nu oricarui pacient i se poate realiza un implant dentar.

Cabinetul nostru stomatologic in stransa colaborare cu medicul dentist implantolog realizeaza implanturi dentare de cea mai buna calitate la un pret corect si avantajos.